Veel gestelde vragen

We zetten even de meest gestelde vragen voor jullie op een rijtje!

HOE WERKT PERMANENTE LASERONTHARING?

De gekoelde kop van het laserapparaat wordt op het te behandelen gebied geplaatst. De energie die daarbij vrijkomt wordt door het pigment dat zich onder in de haarfollikel bevindt geabsorbeerd.
De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij waardoor de haarfollikel wordt vernietigd, geen voedingsstoffen meer krijgt en het haar na ca. 2 weken voorgoed verdwenen is.

Door het relatief kort afgeven van warmte en het gebruik van de uiterst gekoelde kop (0,5 tot -4°C) beschadigt de huid in de omgeving van het haartje niet. Het laserlicht heeft een golflengte van 810nm. Dit is de ideale golflengte om door het pigment van het haar opgenomen te worden, zonder dat de bloedvaten en lymfen in het weefsels geraakt worden.

WELKE VOORDELEN BIEDT DE MEDISCHE LASERONTHARING

Medisch Ontharingsinstituut werkt uitsluitend met de Milesman Diodelaser. Deze laser kan op ieder huidtype ingesteld worden. Zo wordt zowel bij lichte als donkere types een optimaal resultaat bereikt. Daarbij heeft de laser een gekoelde kop (0,5 tot -4°C). Deze kop voorziet tijdens het laserontharen een koelend effect op de huid, waardoor de behandeling in de meeste gevallen als pijnloos ervaren wordt.

HOE VERLOOPT EEN BEHANDELING MET EEN DIODELASER?

Allereerst wordt de te behandelen zone geschoren met een scheermesje en wordt deze nauwkeurig afgetekend. Daarna wordt op deze zone een professionele coolinggel aangebracht. Uit voorzorg wordt een speciale laserbril gedragen door zowel onze ontharingsspecialist als de klant. De duur van de behandeling is afhankelijk van de te behandelen zone en de hoeveelheid haren (vb. bovenlip ca. 2min tot ca. 40 minuten voor benen of rug).

HOE GROEIT HAAR?

Haarfollikels ontwikkelen zich door een complexe serie van activiteiten in de huid. Goed om weten daarbij is dat niet alle haren tegelijkertijd groeien. Eigenlijk maakt de haargroei verschillende fasen door:

  1. de groeifase = anagene fase
  2. de overgangsfase = catagene fase
  3. de rustfase = telogene fase


De tijd die elke fase neemt is afhankelijk van diverse factoren, waaronder onder andere de te behandelende zone.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

De diodelaser verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase (ca. 20%).
Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen.  Je mag rekenen op ongeveer 5 à 8 behandelingen. De eerste 3 behandelingen zullen met een tussenpauze van 4 à 8 weken zijn, nadien van 6 à 12 weken, afhankelijk van de te behandelende zones.

Laserontharing werkt met een medische laser

ZIJN DE RESULATEN VAN LASERONTHARING DEFINITIEF?

Ja, je mag een permanente vermindering van haargroei verwachten binnen ca. 5 behandelingen.
In sommige gevallen zullen er echter meer behandelingen nodig zijn (afhankelijk van de hoeveelheid haren bij aanvang van de behandeling). Onder invloed van hormonale invloeden in het lichaam is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren.

Aan dit proces kan een laserbehandeling helaas niets veranderen. Een nabehandeling van 1 maal per jaar moet voldoen om dit te vermijden. De nabehandeling is steeds aan de helft van de prijs.

IS MEDISCHE LASERONTHARING VEILIG?

Uiteraard! De laserinstellingen van de diodelaser zijn zeer nauwkeurig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen. De uiterst gekoelde kop (0,5 tot -4°C) is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls af te koelen.

Er zijn uitgebreide klinische studies gedaan naar de diodelaser en deze mag dan ook als ‘enige’ ontharingslaser van de FDA (Food and Drug Administration in de USA) de term ‘permanente haarreductie’ voeren. De Milesman diodelaser is voorzien van alle wettelijke certificaten voor veiligheid in gebruik; CE 0120, DIN EN ISO 9001:2000 en DIN EN ISO 13485:2003.

WAT GEBEURT ER NA DE BEHANDELING?

Enkele minuten na de behandeling kan het behandelde gebied lichtjes rood en gevoelig worden. Dit komt door een reactie op de hitte die de laser in de huid gebracht heeft. Deze reactie verdwijnt gelukkig snel door onder meer de verkoelende en verzachtende crème die aangebracht wordt. Hierdoor kan je na een behandeling jouw normale bezigheden onmiddellijk hervatten.

Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor pigmentverstoring is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyper- of hypopigmentaties (pigmentvlekjes) optreden. De huid herstelt zich vanzelf terug en de pigmentvlekjes verdwijnen na enige tijd.

WIE KAN MET DE DIODELASER BEHANDELD WORDEN?

In principe kunnen alle huidtypes en haarsoorten van zowel vrouwen als mannen behandeld worden met uitzondering van:

  • Lichte donshaartjes
  • Harde witte/lichtgrijze haren (zij reageren minder goed op de laser omdat zij geen of bijna geen pigment bevatten)
  • Haren op de hoofdhuid

WELKE PUNTEN MOET IK IN ACHT NEMEN ALVORENS HET STARTEN MET DE LASERBEHANDELING?

  • Circa 3 weken voor de eerste behandeling mag je NIET meer epileren, plukken of harsen. Alvorens het starten van de eerste behandeling moet het haar een minimale lengte hebben van ca. 2-3 mm. Enkel zo kunnen we het haar nauwkeurig beoordelen en de optimale instelling van de laser bepalen.
  • Personen met chronische herpes die de bovenlip of kin willen laseren, moeten vanaf 1 week voor de behandeling een preventieve crème gebruiken.
  • Acute acnéhuiden kunnen niet behandeld worden.
  • Bij gebruik van self-tanningscrèmes kan er niet behandeld worden.
  • Huiden die behandeld werden met chemische peelings, glycolzuur, CO2-laser, medische dermabrasie, … moeten een tussenpauze ondergaan van 6 tot 9 maanden alvorens het starten van een laserbehandeling.
  • Bij inname van zware vitamine A preparaten (Roacutan) of cortisonen op lange termijn is een laserbehandeling eveneens af te raden.
  • Ook in geval van zwangerschap informeren wij je graag over de meest correcte begeleiding tot behandeling. Neem gerust contact met ons op.